Freund Consults værksted tilbyder lovpligtigt eftersyn og godkendelse.
"Jeg er faguddannet ved militæret som elektromekaniker/elektrotekniker. Specialuddannet og Nordtest eksamineret til godkendelse og eftersyn af alt løftegrej og faldsikringsudstyr. Igennem godt 20 år har jeg, både som tekniker og kursusleder, opbygget et solidt kendskab til alt anhugningsudstyr, kraner, vakuum, og løftemagneter, samt de offentlige krav inden for sikkerheden."
FREUND-CONSULT støtter Trigeminus foreningen som er del af Hovedpinesagen.
FREUND CONSULT
Stoler I 100 % på det eftersynsfirma I bruger?!
Bliv klog på hvad du betaler for!!!
ad. 1.
ad. 2.
ad. 3.
ad. 4.
ad. 5.
ad. 6.
ad. 7.
ad. 8.
ad. 9.
ad. 10.
ad. 11.
Loven siger, at mærkning af løftegrej skal være letlæselig. Hvis man ubesværet kan aflæse mærkebrikken på kædeslinget, behøver den ikke at blive udskiftet. Hvis man vil undgå, at skifte mærkebrik hvert år, så lav en ”nummerplade” til kæden, et nummer, som kan gå igen hvert år.
Sæt en farvet strips på øverste samleled, i årets godkendelsesfarve, så man kan se, at kædeslinget har været til eftersyn og godkendelse i F.eks. 2013. (se punkt 9 om farvemærkning).
Man finder kædeslinget på kontrolrapporten via kædens serienr. og på den måde kan man dokumentere, hvornår eftersynet har fundet sted. Alt efter, hvor mange kædesling der findes på arbejdspladsen, kan man spare mellem 38 kr. og 45 kr. pr. kæde. Mange af mine kunder har på den måde sparet mellem 5000 kr. og 38 000 kr.
Du kan bruge samme fremgangsmåde, som for kædesling. Få lavet en simpel farvemærkning til dine rundsling / båndstropper og benyt så fiberstroppens serienr. som ”nummerplade”. Alle fiberstropper leveres med sit eget serienr.
Hvis I har rundsling, 1 ton/Violet – 2 ton/Grøn eller 3 ton/Gul, kan det ikke betale sig at få lavet årligt eftersyn på disse. Få dem udskiftet en gang årligt, det giver større sikkerhed og I sparer penge.
Man bør indeholde alle omkostninger i timelønnen, så du ikke ender med at skulle betale både kilometer penge, startgebyr, miljøafgift og hvad man ellers finder på for at ”snyde” sig til en timeløn, som er så lav, at man nemt kan konkurrere med andre, men som bliver skyhøj i sidste ende.
Et startgebyr skulle gerne være en 1-gangs udgift, som dækker eftersynsrapporter – EDB håndtering og opbevaring af kopier af eftersynet. Beløbet skal selvfølgelig stå mål med, hvad du får. Men mange gange er det bare et skjult tillæg til timeprisen.
Hver enkelt montør skal uddannes til at lave Magnetoflux revneprøvning. Uddannelsen her i Danmark foregår f.eks. hos Force Technology og afsluttes med en eksamen. Undersøgelsen består i, at man sprøjter et magnetisk materiale over det emne, som skal undersøges. Derefter magnetiseres emnet. Under ultraviolet lys kan man så finde evt. små revner, som vil stå lysende. Der kræves meget stor renlighed og påpasselighed, da man ellers meget nemt får en forkert aflæsning. Metoden anbefales til svejsesømme på f.eks. beholdere, - løfte åg ol.
Metoden frarådes til at undersøge kædesling med.
(Jeg har selv gennemført uddannelsen i 1999 og har en elektroteknisk uddannelse)
Reglerne for eftersynsrapporter på bla. Kraner / traverskraner / søjlesvingkraner er, at de skal opbevares ved den pågældende kran. For alt andet løftegrej, kan det godkendes, hvis kontrolrapporterne er tilgængelige på et nærliggende værkførerkontor eller en firmaopkoblet computer, som kan betjenes af anhuggeren.
Du skal ALTID have mulighed for at kunne vise din eftersynsrapport til myndighederne, det er ikke lovligt, at rapporterne kun ligger hos eftersynsfirmaet, og ikke hos Dig. DU skal altid have adgang til rapporterne!!
Hvis du har underskrevet en serviceaftale med et eftersynsfirma, kan jeg kun anbefale, at du annullerer den hurtigst muligt. Du kan lige så godt selv holde øje med dato for næste eftersyn. Serviceaftaler tjener ikke noget godt formål for dig som kunde!
Dine taljer bør ikke adskilles, DE SKAL… godt 20 års erfaring viser, at ca. 18 % af alle skraldtaljer og håndkædetaljer har defekte bremseskiver, og det kan ikke altid vises ved den lovbefalede trækprøve.!
Husk det er stadig anhuggeren, der har det fulde ansvar for, at taljen virker. Også selv om der lige har været eftersyn på den!! SÅ STOLER DU PÅ DIT EFTERSYNS FIRMA?
Der findes ikke nogen regler for faste standarder, når det gælder farvemærkning til godkendelse af løftegrej.
De årsfarver, som bruges af nogle firmaer, er farver disse eftersynsfirmaer er blevet enige om indbyrdes.
Fakta er, at du selv bestemmer, hvilke farver I vil bruge i jeres firma.
MEN—det er nu mest smart at så mange som muligt bruger de samme godkendelsesfarver.
FREUND-CONSULT anbefaler, sammen med mange globale toneangivende erhvervsfirmaer, at farven RØD kun bruges til kasserede dele og ikke, som godkendelsesfarve.
Se venligst under fanebladet ”Typenøgle / Årsfarver” for print af liste med godkendelsesfarver og årstal.
Hvis montøren ikke har den relevante faglige uddannelse, må han ikke lave el-eftersynet hos Dig.
En sagkyndig person er ifølge Stærkstrømsreglementet en person, der har en relevant uddannelse og erfaring, som sætter ham eller hende i stand til at bemærke risici og at undgå farer, som elektricitet kan medføre. Den person som udfører eftersynet skal enten være elinstallatør, elektroingeniør, elektriker - elektrotekniker/elektromekaniker.
Løftemagneter er et meget specielt stykke løfteværktøj. Løft med magneter kræver et indgående kendskab til magneten og det materiale som skal løftes. FREUND-CONSULT mener det er en selvfølge, at leverandører af løftemagneter sælger disse med en udførlig sikkerhedsmæssig korrekt instruktion i både brug og opbevaring.
DIT LØFT - DIT ANSVAR
Email: jan@freund-consult.dk
Telefon: +45 20 14 61 22
Vester Herredsvej 15
Lyngsbæk
8400 Ebeltoft
CVR: 33604025
Copyright © All Rights Reserved